src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Daikon dag 8 the final

 
Så har vi kommit fram till sista stumpen på min rättika. Snarare än en intressant ny sidorätt så blir det lite prydnad till bordet idag.

 
För sig själva ser de kanske inte så imponerande ut, men tänk er de här "blommorna" omgivna av sallad och annat tilltugg. Börja med att skala en bit rättika och placera den sedan mellan två ätpinnar. Sedan skär du så tätt du kan först åt ena hållet, vrid sedan rättikan 90grader och skär igen. Pinnanrna förhindrar rättikan från att falla i bitar och håller ihop alla stråna.
En riktigt vass kniv är att föredra i detta läge
 
Placera sedan "blommorna" i saltvatten över natten så att de mjuknar, tillsammans med den ena
biten la jag även en delad rödbeta för att ge färg. Nästa dag kan du ta fram "blommorna" och ruska om dem lite för att ge dem det rätta stuket.
 
 
Nu är min rättika slut så nu blir det lungt med matlagning ett tag. Vi får se vad nästa projekt kan tänkas bli.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0