src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Warriors of Tao 1-2

 
 
Toma Suguri, en kendostjärna, trillar in i klassrummet efter träningen för att göra ett omprov i engelska men möts av varje tonårskilles dröm, en naken tjej på golvet. Flickan, Itsuki Aizawa, spritter till och gömmer sig bakom katedern och i sin förvirring slås Toma av att hon dels är väldigt söt och att hon som sagt är naken. Han erbjuder henne sina egna kläder och ungefär när han är redo att börja föra en dialog med henne dyker Karma, en snygg solbränd kille, upp och förstör hans planer. Det verkar som om Itsuki är på flykt undan Karma och Toma svär att han ska skydda henne men trots att han är en mästare på kendo har han ingen chans mot Karma. I en kamp där Karma nytjar övernaturliga krafter förlorar Toma sitt ena öga och kastats ut ur ett fönster, men istället för att trilla rakt ner i asfalten dimper han naken ner på Tao, en främmande värld, och får veta att hans hängivenhet har givit honom en plats i laget av gladiatorer som ska slåss mot utomjordningar för att försvara jordens öde.
 
Toma får en codon, ett biologiskt vapen, inplanterat i sig och får börja träna inför gladiatorkampen. Förutom han själv ingår Karma och Itsukti i gladiatortruppen men även en vänlig wrestlare vid namn Axel som fungerar som Tomas lärare. Toma får även via illusioner uppleva vad som väntar jorden ifall truppen skulle förlora. 30% av befolkningen kommer att få sitt dna förändrat så att de förvandlas till läbbiga och hungriga monster med uppgift att äta upp de övriga 70% och på något avancerat sätt kommer all livsenergi sedan tas tillvara av den vinnande rasen utomjordningar. Toma börjar få grepp om situationen när han förstår att en av träningsessionerna med Axel oundvikligen kommer leda till att en av dem dör. Axel har även han en codon inplanterad i sig vilken förvandlar honom till en enorm bjässe med förmågan att detonera sig själv som en bomb. Till en början ser det dystert ut för Toma men när han upptäcker att han har förmågan att förvandla sin ena arm till ett energisvärd börjar turen vända.
 
Toma får genom en illusion uppleva hur hans skolkamrater förvandlas till monster.
 
I volym 2 dyker ytterligare två gladiatorer upp, den mystiska och tystlåtne B.J. Leon och den förföriska Locutos De Palma. Efter en rad förvecklingar börjar Locutos träna Toma och hans codon-krafter utvecklas med hiskelig fart. Karma som är ledare för truppen utlyser en sparring-session i ett avlägset övergivet rymdskepp på Tao för att befästa sin position som ledare men vi förstår att han i själva verket hela tiden har haft som intention att döda Toma och få det att se ut som en träningsolycka.
 
På framsidan av varje bok sitter ett litet PARENAL ADVISORY- märke, och det av goda själ. Förutom allt blod och alla ruskigheter innehåller serien sin beskärda del av "gubbsjuka". Det är frekventa inslag av upskirt och trosor men även en del komiska detaljer. T.ex. landar Toma på väg hem från Tao naken i skolans damm där han väcker en del uppmärksamhet efter att skolans prisbelönta karp misstar hans kön för en smaskig matbit. En minst sagt kompromenterande artikel med tillhörande fotografi publiceras i skoltidningen och under de närmsta dagarna får Toma traska runt med sitt kön i gips.
Toma i närkontakt med en Karp ...
 
Stilen på teckningarna känns modern med mycket detaljer och mörker. Codonkrafterna är bekanta men unika, t.ex. så påminner Tomas svärdsarm om de levande vapnen i Elemental Gelade. Titeln i sig skulle kunna vara en referens till en av raserna i konfliktspelet WH 40K (Tao) men det kan också vara en ren slump då inga övriga likheter finns mellan de olika utomjordingarna. Handlingen är ganska, för att inte säga utomordentligt, tillkrånglad. Hoppen mellan jorden, Tao och illusioner är tvära och återföljs av ytterst otydliga förklaringar så det gäller att man hänger med som läsare. Serien spänner över enbart fyra volymer och just nu har jag mycket svårt att föreställa mig att det går att avsluta denna invecklade historia på bara ytterligare två volymer. Stay tuned.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0