src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Fullmetal Alchemist 3-4




Bok 3
Den tredje boken inleds med ett besök i bröderna Elrics hemby. Vi får veta att bröderna brände ned sitt hus innan de gav sig av men trots att de själva valt en rotlös tillvaro finns det människor i byn som bryr sig om dem. Bröderna fortsätter sina efterforskningar för att hitta de vises sten, och därigenom kunna återställa sina kroppar, men de upptäcker något de hellst velat undvika att veta. Regimen har bedrivit forskning på människor för att framställa de vises sten, närmare bestämt fångar från ett fängelse i närheten av en forskningsanläggning. Med tanke på att regimen som bekant leds av en någon som kallas führern blir det hela ganska obehagligt.

De båda bröderna beger sig till laboratorier för att undersöka saken och väl där möter de 6-6 och 4-8, två fångar som avrättats för seriemord men fått sina själar fästa i rustningar likt Alphonse. Striderna som följer innebär en välkommen tempoväxling i en annars seg serie och vi påminns att döden är ett påtagligt hot.




Bok 4
Efter den intensiva striden i förra boken är det dags för bröderna att vila upp sig. Efter att ha brottats med tanken på att aldrig kunna återskapa sin egen eller brorsans kropp hittar Edward ny beslutsamhet och Alphonse tvingas ifrågasätta vem han egentligen är. Runt de mer allvarliga frågorna puttrar det en hel del lättare humor mellan de olika figurerna, men eftersom de flesta karaktärerna är hopplöst anonyma och ointressanta faller det platt, i alla fall för mig.

Efter ett lyft i bok 3 är vi tillbaka i samma sega tempo där ingenting händer. Det finns en bra historia där någonstans med konspirationer inom regimen och armén, men jag har tröttnat. Jag uppskattar att viktiga karaktärer kan dö när som hellst, det gör ju att striderna blir spännande på riktigt, men allting däremellan tar för lång tid att harva igenom för att nå fram till det som faktiskt är bra. Precis i slutet av boken får vi se lite mer av den mystiske Scar och hans öde blir jag faktiskt lite nyfiken på, dock ej så nyfiken att jag orkar läsa en volym till. Nu vidare till något annat, vad får ni se om en vecka.



Något hängivet fan därute har återskapat Scar's tatuering, ganska tufft ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0