src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Neon Genesis Evangelion 11-12




I bok 11 kämpar Shinji med plikt och ansvar och Kaworu ger läsaren en lektion i existensialism. Det är svårare än någonsin att skriva om handlingen utan att avslöja något, kortfattat dyker den sista aposteln (i engelska versionen kallas skurkarna för änglar, vilket skapade en viss förvirring) upp och Shinji tvingas mot sin vilja att göra något minst sagt drasktiskt när han sätter sin plikt framför sina egna känslor. I och med att den sista aposteln har dykt upp har NERV spelat ut sin roll och i ett maktspel där Shinjis pappa, Gendo, har en framträdande roll slutar boken just som SEELE förbereder sig att ta över NERVs bas.

Bok 12 är ödesmättad och under bokens lopp förstörs mer och mer av NERVs högkvarter och SEELEs trupper kommer närmare och närmare. Stämmingen är väldigt laddad och man känner verkligen desperationen hos karaktärerna. Till sist pratar Shinji och Gendo med varandra efter att Shinji till slut har fått ett verkligt känsloutbrott. Det Gendo berättar förklarar en hel del och ungefär samtidigt som Shinji bestämmer sig för att kämpa istället för att bara passivt invänta sin död, slutar boken. Jag har sällan varit så laddad att läsa vidare, men eftersom det inte finns fler böcker att tillgå så blir det en cliff hanger på obstämd tid. Fanken!
Sista boken är laddad med action och tillsammans med allvaret i situationen är den en av de mest spännande strider jag läst i någon serie. För att stilla mitt sug efter mer NGE så blir det nog animen härnäst. Återkommer.





Om ni vill kika på något riktigt imponerande, klicka på länken nedan. En EVA-enhet i naturlig storlek! I alla fall huvudet:

http://www.ikikata.se/life-size-evangelion-tar-fart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0