src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Hellsing 1-2

 
 
I volym 1 av Hellsing får vi se hur en by på den Brittisksa landsbygden plötsligt tas över av en präst som förvandlats till vampyr. De han biter förvandlas till en hord av zombies, eller ghuler, som lyder hans order och snart är byn belägrad av polis som sakta men säkert förlorar fler och fler man till ghulhorden. När den mystiska kvinnan Integra dyker upp och berättar att hon i egenskap av organisationen Hellsings överhuvud tar över ansvaret för byn och skickar in Alucard, en vampyr som slåss för människorna, hettar det hela till och spektakulära strider följer. Lemmar och blod flyger åt alla håll och en av huvudpersonerna, poliskvinnan Seras Victoria, får sätta livet till då hon tas som gisslan av vampyrprästen. När krutröken till sist lägger sig och den sista tomhylsan har lagt sig tillrätta i det våta gräset har vi tagit del av mer action än vad som ofta rymms i en hel serie, ändå är vi bara på sidan 30.
Seras Victoria och Alucard (bilder hämtade från hellsing.wikia.com)


Skjutvapen, mystik och sargade kroppar är ledorden även för resten av volymen, uppblandat med mystik kring vampyrer och kyrkan. Namnet Hellsing är en referens till vampyrberättelsernas vempyrberättelse, Bram Stoker's Dracula, där proffesor Van Helsing är en av huvudpersonerna som jagar greve Dracula. Var namnet Alucard kommer från förstår du om du läser det baklänges och även detta namn har liksom det mesta i serien dykt upp lite då och då i populärkulturella vampyrsammanhang, bl.a. i Castlevania-spelen och i filmen Son of Dracula.
Ett av de många vapen Seras nyttjar

Sammantaget blir paketet det bästa från alla världar och trots att jag oftast fort tröttnar på mangor med europeisk setting så gillar jag det här. Jag antar att spänningar mellan katolska kyrkan och protestantismen uppblandat med vampyrer och brittiska butlers är lika exotiskt för en japan som samurajer, tanukis och kitsuner är för oss.
 
Den här serien sparar inte på krutet, redan i volym två blir Hellsings högkvarter attackerat och den dramatiska striden som följer liknar den som var klimax i Neon Evangelion Genesis, trots att vi bara är i volym två. Dessutom hintas det om att Hellsing inte bara tvingas kämpa mot vampyrer och katoliker utan även mot övervintrade nazister. Jag återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0