src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bleach 3-4

 
 
I volym 3 har Ichigo fått tillbaka sin kropp och blivit kompis med ersättnings-själen som tidigare hade knyckt den. Rukia och Ichigo funderar ett tag på vad de ska göra av själen. Stoppa den i en människokropp tycker de är lite drastiskt då personen ifråga som tvingas upplåta sin kropp själv blir av med sin. Samma resonemang tillämpar de på hundar. De väntar en stund vid en väg i hopp om att bilarna ska producera en ihjälkörd katt, men till slut bestämmer de sig för att plantera in själen i en nalle.
 
(Bild hämtad från bleach.wikia.com)
 
Hela 3:e volymen kretsar kring ett besök vid Itchigos mors grav. Vi får en tillbakablick till tillfället då hon dog och då den 9-åriga Itchigo inte bara betvittnade olyckan utan även anser sig vara skyldig till den. Väl framme vid kyrkogården stöter Ichigo på en ovanligt stark "ihålig" som verkar ha en koppling till hans mors död. Som tur är befinner sig Rukia i närheten med tygnallen i släptåg.
 
I den fjärde volymen upptäcker Itchigo att hela hans familj och alla hans kompisar verkar vara besatta av ett nytt Tv-program där spiritualisten Don Kanonji påstår sig driva ut andar mitt framför kameran. I ett avsnitt annonseras ett akut-utryckningsavsnitt till veckan efter och destinationen är ett överivet sjukhus inte långt från Ichigos hem. Alla hans skolkamrater och hans familj blir som galna och motvilligt följer Ichigo med för att bevittna spektaklet. Väl på plats visar det sig finnas att Don Kanonji faktiskt har vissa förmågor och andekrafter men både Ichigo och Rukia förstår snabbt att Tv-sjärnan snarare än att lösa situationen vid det hemsökta sjukhuset är på väg att förvärra den, rejält, med hundatals oskyldiga fans runt om. Ichigo och Rukia inser att de måste stoppa honom men för att komma fram till honom måste de först ta sig förbi Tv-bolagets säkerhetsvakter.
 
Don Kanonji, mycket märklig figur.
 
Det är bra tryck i den här serien och återigen måste jag poängtera att den moderna stilen på teckningarna är fantastik. Jag har svårt att se vart serien är på väg efter de här volymerna, man anar att en sammansvärjning av skurkar lurar i kulisserna och vi har ännu inte fått någon vidare inblick i dödsriket som Ichigo och Rukia arbetar för. Det är möjligt att jag fortsätter läsa serien längre fram men just nu låter jag den vila ett tag och ger mig på lite kortare projekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0