src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Infinite Ryvius

 
 
 
Infinite Ryvius är en animeserie som följer ett rymdskepp fyllt med unga studenter genom rymden medan de blir attackerade av fiender och tvingas försvara sig med hjälp at stora mechas. I en tvåvolymers mangaserie får vi följa samma händelseförlopp men ur en annan synvinkel. Istället för att, som brukligt är, hoppa från en karaktär till en annan och få flera olika pespektiv på samma dramatiska händelse får vi här enbart följa händelseutvecklingen ur den unga flickan Aois perspektiv.
 
Aoi har kommit in på en skola belägen ombord rymdstationen Liebe Delta där tusentals ungdomar tränas för olika jobb ute i rymden. En ovanligt kraftig solstorm har nämligen kastat ut ett dödligt gas- och partikelhav i solsystemet och jorden sticker numera bara upp som en liten ö ur "havet". Mänskligheten vänder därför sitt hopp till rymden och tränar de kommande generationerna för att överleva där.
 
Aoi springer snart på barndomskamraterna och tillika bröderna bröderna Kouji och Yuki samt ytterligare ett antal karaktärer som hänger ihop som ett kollektiv. Allting är frid och fröjd tills stationen ska göra en dykning ner i havet och en olycka inträffar. Ungdomarna rusar runt skeppet medan sektion efter sektion totalförstörs och till slut har en handfull av dem lyckats ta sig till prototypskeppet Ryvius där de är säkra. De gör sig hemmastadda i förvaringscontainrar som de inreder och sedan följer en lång resa mot räddning. Ungdomarna blir tilldelade arbetsuppgifter, ledare utses och störtas, delar av skeppet förfaller och förvandlas till laglösa tillhåll för bråkstakar och revolutioner skakar makteliten efter hårda ransoneringar. Allt detta medan skeppet susar genom rymden förföljt av fiender och ständiga strider där de unga männen och pojkarna tvingas slåss för skeppets överlevnad.
 
Allt detta anar vi, men vi får egentligen aldrig veta särskilt mycket då vår huvudperson Aoi finner sig mitt i situationen men själv aldrig riktigt förstår vad som händer runt omkring henne. Hennes fokus är på vännerna i det kollektiv hon tillhör. Hon agerar storasyster åt en yngre flicka och hon försöker medla mellan de båda bröderna som inte kommer överens. Aoi får stå och se på när vännerna ingår i romantiska relationer och oavsett vad som händer så är hon alltid den stabila kamraten man kan räkna med, aldrig någons bästa vän och aldrig någons flickvän.
 
Historien om Aoi hade kunnat utspela sig på en högstadieskola istället för ombord ett rymdskepp under ständiga strider. Serier där huvudpersonerna skriker i headset och springer genom korridorer som skakas av granatexplotioner för att till sist självuppoffrande spänna fast sig i prototyproboten som ingen vet om den kommer funka ... ja ni fattar, det har jag både sett och läst, och gillar. Denna serie fokuserar på den där tjejen i den pyttelilla birollen som tårögd viskar huvudpersonens namn när han ensam flyger iväg genom röken och in i käftarna på fienden, birollen i den här serien spelas av alla andra.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0