src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Yakisoba

 
Yakisoba är en från början kinesisk rätt som är vanlig i Japan. Det är en variant på stekta nudlar, och stekta nudlar har jag ätit kopiösa mängder av genom åren men då en Indisk-variant och inte den japanska. Det som gör det här receptet just japanskt är den sås jag kommer använda. Såsen kallas okonomiyaki-sås och det finns lika många varianter på den som det finns folk som lagar den, men här kommer min variant:
 
Okonomiyaki sås
 
4 msk ketchup
1,5 msk Worchestshire sås
1 msk mirin
1 knivsudd dijonsenap
1 tsk soya
1 tsk honung
3 msk muskavadosocker
1 msk hackad ingefära
 
Blanda alla ingredienter i en liten gryta och låt det koka upp, under konstant omrörning, och låt det sedan sjuda någon minut. När såsen har bubblat ihop är det dag att smaka och här spelar den personliga smaken stor roll. Balansera såsen med lite mer soya om den känns för söt eller med lite honung om den blir för syrlig.
 
 
Sen är det dags för nudlarna och lite annat. Koka vanliga äggnudlar samtidigt som du steker upp kål och morötter i olja.
I en tredje panna steker jag även marinerad tofu i tärningar och när allt är färdigt ska det stekas en kort stund tillsammans på rejäl värme i olja. När det börjar bränna fast i botten är det dags att vrida av värmen och vända ner såsen i blandningen. Rör om tills såsen har genomsyrat alla de andra ingredienserna.
 
 
Färdigt, och riktigt smarrigt.
 

Kommentarer
Postat av: Tompacc

Hittade denna bloggen via Anime.se angående mat tips och detta var väldigt intressant att titta på, ska verkligen provapå lite av sakerna du gör någon kväll, keep it up! :)

Svar: Kul, återkom gärna med erfarenheter och resultat.
Bera

2013-01-29 @ 21:38:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0