src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Death Note 3-4

 
Bok 3 börjar med att Light beger sig iväg till universitetet där han med full poäng på intagningsprovet blivit antagen. En till elev har fått full poäng på provet och han visar tidigt intresse för Light och ganska snart presenterar han sig som L. L avslöjar för Light att Light är huvudmisstänkt och genom en rad kluriga frågor och gillrade tankefällor duellerar de båda genierna i att få den andre att begå misstag.
 
Det hela vänds plötsligt på ända när Kira börjar döda programmledare i TV samt oskyldiga poliser, något som kraftigt bryter mot hans tidigare linje att bara döda grova brottslingar. L och utredningsgruppen blir förvirrade, men Light som vet att han inte ligger bakom morden blir än mer komfunderad. Både utredningsgruppen och Light försöker hitta Kira II och avslöja dennes identitet. Utredningsgruppen hoppas avslöja precis hur Kira och Kira II kan döda någon utan att vara i närheten av offret, Light hoppas hindra Kira II från att avslöja just detta. När volym 4 lider mot sitt slut är det kopiöst spännande och en monumental plot-twist lurar runt hörnet.
 
Jag tror inte jag läst en manga med så här mycket text tidigare, och det är dialogen som för handlingen framåt. Både spänningen och dramatiken byggs upp genom karaktärernas tankar och samspel på ett högeligen medryckande sätt. Premissen i sig är ganska udda men utförandet är fantastiskt. Läs denna serie om ni får chans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0