src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Dagens misosoppa - svamp och nudlar

Misosoppa med svamp och nudlar
 
 
Till dagens recept behövs förutom dashi och miso 7-8 skogschampinjoner och lite nudlar av valfri variant.
 
1. Dela varje champinjon i fyra "klyftor". Stek svamparna sedan i smör och tillsätt några droppar sesamolja precis innan de börjar få färg, låt dem sedan steka vidare i 30 sekunder innan de placeras på ett fat medan resten av rätten förbereds.
 
2. Koka nudlar.
 
3. Blanda 5 dl dashi med 1 dl vatten och koka upp. Rör sedan ut 2 tsk miso i buljongen.
 
4. Lägg nudlarna i botten av en tallrik, lägg sedan dit svamparna och häll till sist över misosoppan.
 
5. Färdigt.
 
Musten i champinjonerna tillsammans med musten i genmaimison fyller paletten men inte förens konbun har gjort ett kort gästspel i form av arom då man lutar sig fram över den ångande skålen. Sista gästen kvar i munnen blir en lätt nötig ton av sesamoljan medan värmen av soppan sprider sig från magen ut i kroppen och vidare bort genom höstmörkret. Det här är gott.

Kommentarer
Postat av: sessy

poeten skriver matporr!
:D

Svar: Svårt att låta bli ibland, pirrar det lite i smaklökarna?
Bera

2013-09-19 @ 20:41:42
URL: http://sjomajlin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0