src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves Candy 2.7

 
Idag blir det ett paket ハイチュウ, eller Haichuu, ehm ... prosit?
 
Produkten är framtagen av Morinaga som ett alternativ till tuggummi då det i Japan uppfattas som mycket ofint att ta ut mat ur munnen. Om jag har förstått det hela rätt ska det här vara en slags tuggvänliga fruktkolor som räcker länge men som till slut löses upp i munnen. I stjärnan står det "kanari juushii" vilket översätts med ganska saftiga. På bilden syns vindrivor och om man vrider på paketet står det mycket riktigt "gureepu". Redan när paketet hanteras känns en påfallande tungt söt doft.
 
I förpackningen väntar tuggkolorna individuellt förpackade och när jag väl kommer fram till kolan är doften verkligen stark. Det ser ut som om det är ett yttre hölje, att döma av färgen smaksatt med druva, samt en inre kärna med okänd smak. Bara ett sätt att ta reda på .
 
Väl i munnen är smaken mild, och inte alls lika söt som doften. Konsistensen är lik ett tuggummi, men för varje tugg blir det lite mindre kola kvar i munnen. Kvar dröjer en behaglig eftersmak som påminner mer om den lätta fruktighet ett billigt påste kan sitta inne med än den söta tyngd som en fruktkola vanligen förknippas med. Själv brukar jag tröttna ganska fort på ett tuggummi, eftersom smaken tar slut efter ungefär en minut, så en kola/gummi-hybrid där själva kolan försvinner på samma tid som som smaken är inte så dumt.
 
Och till sist, magister Beras språkskola, med användbara fraser värda att lägga på minnet:
 
 
あけくち - akekuchi - typ öppen mun, eller öppnas här, tror jag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0