src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves Candy 2.8

Nu när våren på allvar har anlänt börjar det även bli dags för glass-säsongen. Jag tjyvstartar lite med gördetsjälvgodisglass.
 
På framsidan står det "Tanoshii keekiyasan" som jag tror översätts med roliga konditoriet. Förutom en glad nalle och en liten kanin ser vi tre smaskiga kreationer avbildade. Den första "taruto" ser ut som det jag skulle kalla glassbåt, den andra "Sofutokurimu" är en mjukglass och den sista "keki" en kaka i all enkelhet. Innan någon av dessa godsaker går att avnjuta behöver de först "tillagas" så dags att öppna paketet.
 
I paketet finns två påsar med pulver "banarakurimu" och "ichigokurimu", d.v.s. vanilj och jordgubbskräm. Här finns även rån och formar samt strössel till glassarna. Förutom den lilla skeden och spritspåsen finns även ett större tråg där ingredienserna ska blandas.
 
I tråget finns två fack till själva "glass"-smeten, till vardera facket tillsätts efter pulvret ett mått vatten. Efter att ha blandats väl ska smeten överföras till spritspåsen på så sätt att de båda smakerna ligger sida vid sida, som de olika färgerna i en tandkrämstub, vilket visade sig vara betydligt svårare än väntat. Den sista förberedelsen som behöver göras är att med hjälp av skeden dela rånet i lagom stora bitar.
Sedan är det dags att mecka ihop allting. Strutar, formar, rån, "glass" och strössel. På det hela taget blir det betydligt färre moment att förbereda än tårtan jag lagade för ett tag sedan, och ett lite prydligare slutresultat. Dock är det inte lika mycket smak i de här ingredienserna som det var i tårtan, roligt är det i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0