src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Pimp my Onigiri 2

För ett tag sedan tipsade jag om lite nya ingredienser till maträtten onigiri, (här), och idag blir det ytterligare några tips. Vi kan börja med smaksatta noriark.
 
De här har dykt upp i ganska många av de mer välsorterade butikerna på sistone. Arken är tänkta att ätas som tilltugg men är precis lagom stora för att användas som omslag till risbollar. Den ena sorten är smaksatt med sesamfrön och den andra med kimchi. Kimchi, som syns i skålen till höger, är en koreansk syrad kål som förtjänar några egna inlägg längre fram. Norin med sesamsmak gör inte någon enorm skillnad smakmässigt, men är ganska trevlig, kimchi-varianten har mer smak och bidrar även med lite hetta.
Den andra ingrediensen jag vill tipsa om är wasabi-tång-kaviar. Jag har tidigare använt svart tång-kaviar till onigiri, vilket blir riktigt smaskigtt, men det här blir ett strå vassare. Håll utkik i lite större Ica-butiker.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0