src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves Candy 2.3

 
Dags igen för lite gotte. Pocky är en riktig klassiker som faktiskt är ganska smidig att få tag på även här i väst. Den vanligaste smaken är choklad men det finns mängder av varianter med olika tropiska frukter och annat. Om du ser ett paket så köp det, perfekt som tilltugg. Låter det spännande så kan jag tipsa om http://www.kawaeimport.se/ som förutom Pocky har mängder av andra trevliga prylar till salu, och riktigt trevligt bemötande som bonus.
 
 
Dagens inlägg handlar om en lite mer sällsynt variant.
 
 
Förutom ett gyllena varumärke och en bild på produkten ifråga syns på framsidan av förpackningen en hög med grönt tepulver. Texten berättar att just denna variant går under namnet "potteri matcha" vilket beyder knubbigt grönt te. Matcha används i traditionella teceremonier men är dessvärre tokdyrt att köpa på sig, lite då och då stöter man dock på produkter som är smaksatta med pulvret. Om vi jämför en vanlig Pocky med en "potteri Pocky" så blir det ganska uppenbart varför produkten kallas för just knubbig.
 
 
Doften är ganska svag, men det luktar helt klart grönt te, dax att smaka. Det tjocka höljet har en ton av vitchoklad och en mycket lätt smak av matcha. Den feta chokladen och den lätta te-aromen är inte en självklar kombination och kanske heller inte helt lyckad. Jag hade ganska höga förhoppningar på de här pinnarna men får nog säga att de lämnade ett ganska blekt intryck. Andra potteri-varinater, som mango och kokos, har varit betydligt mer lyckade, tyvärr.
 
Och till sist, magister Beras språkskola, med användbara fraser värda att lägga på minnet:
 
 
ぽってり = "potteri" = knubbig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0