src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves Candy 2.2

Dags för lite nytt snask. Dagens paket är från "Take no kono sato", eller bambuskottsbyn, vilket för tankarna till den gamla låten "Mortelslagen ekar i bambubyn", men som inte har någon koppling.
 
På baksidan ser vi en liten bild som berättar att de små söta bambuskotten är gjorda av "sakusaku no kukii"
överdragna med "meepuru-aji-no chokoreeto".
 
I översättning blir denna beskrivning: knapriga kakor täckta i lönnsirapschoklad, spännande! När förpackningen bryts trillar en påse med mysigt motiv ut, på vägskylten står det bambuskottsbyn en gång till för säkerhets skull. Ingen doft än, så jag hoppas att den gömmer sig i påsen.
 
Tung, söt, sockrig och nästan en tendens kåda i doften. Skotten är betydligt mindre än vad jag med ledning av bilderna på förpackningen hade anat, men det betyder nog att de räcker lite längre. Doften är verkligen kraftig.
 
 
Dags att smaka. Vit choklad, med ett anslag av vanilj och en antydan till sirap bak i gommen. Chokladen smälter snabbt undan och kakan börjar smulas upp. Ett behagligt mjukt kras mellan kindtänderna och en välkommen rik kaka, inte alls torr eller kexig. Kotte nummer två: Lite snabbare förfarande, denna gång tuggar jag till innan chokladen hunnit smälta helt och de båda komponenterna blandar sig på ett förträffligt sätt. Det här är mer en kaka än en godis. Dags för tre små kottar samtidigt: Först nu går sirapen riktigt igenom och kompletterar den vita chokladen. Framförallt möter den upp den ljusa sötman i chokladen och harmonierar med kakan, mums.
 
 
Och till sist, magister Beras språkskola, med användbara fraser värda att lägga på minnet:
 
サクサク "sakusaku" = knaprig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0