src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves candy 2.9

 
På dagens paket står det Korisu fue ramune. Korisu är namnet på firman som tillverkar godiset, fue är (tror jag) namnet på en sån där flöjt någon blåser i när kameran zoomar in på skurkens ögon i "karate-filmer", Ramune är en riktigt trevlig japansk läsk som jag skrivit om tidigare. Så, vad menas med detta? Förpackningen ser ut att innehålla åtta stycken typ polo samt en mindre ask, hmmm.
 
Det hela klarnar om man vänder på paketet. Jämte namnet på produkten finns en av godisringarna avbildade tillsammans med lite noter och det onomatopoeiska visselljudet "bii". Under detta står det Omachi bako tsuki, eller med en leksakslåda, vilket förklarar den lilla asken. Mellan fåglarna står det Piipii natte suutsuto sawayaka, och här är vi ute på djuptvatten, men jag tror det betyder ungefär: "Det blir lätt pipljud och så är de uppfriskande".
 
Asken innehåller en liten grön plastödla, inget att skriva hem om. Godisen i sig är betydligt mer intressant. Ytan är lite lätt torr och sträv och påminner om godishalsband både till textur och doft. Genom att placera godisen mellan läpparna och antingen blåsa ut eller dra in luft genom den framkallas med förvånansvärd lätthet ett visselljud av häpnadsväckande volym. Även smaken påminner om godishalsband med en lätt citrusfrächhet likt Ramune-läsk. På det hela taget riktigt trevliga de här.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0