src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

little Cooperation

Just nu går Mice and Mystics hett här hemma och det som gör det till en hit förutom den trevliga storyn är samarbetsaspekten. Under den (högst sporadiska) lördagsstädningen, som ägde rum mellan turerna i Mice and Mystics tittade ett annat spel fram ur en av alla högar, och jag kom på att vi faktiskt har spelat ett annat spel som bygger på samarbete.
 
Så vi tar en titt på little Cooperation från Djeco, ett företag som gör pedagogiska leksaker för de yngsta.
 
I spelet ska 2-4 spelare hjälpas åt för att hjälpa fyra små söta gummidjur hem från en fisketur. För att ta sig hem till sin iglo behöver de skutta glatt över en isbro. Problemet är att det är töväder så pelarna som håller bron uppe riskerar att smälta innan djuren har hunnit hem.
 
Varje spelare slår tärningen och om brosymbolen slås fram får hen flytta ett djur upp på bron, om iglosymbolen dyker upp får ett djur flyttas från bron till säkerhet på iglobrickan. Om en spelare slår fram isbitarna smälter en av ispelarna och när alla ispelare smält försvinner bron. Nu är jag inte så värst skarp på matte, men fyra djur som först ska upp på en bro och sedan ner från bron kräver åtta lyckade kast med tärningen. Det finns en risk att man slår fram en iglosymbol innan ett djur kommit upp på bron, eller en brosymbol efter att det sista djuret hoppat upp på bron, så förutom de åtta lyckade slagen kan ett drag förverkas ifall handlingen inte går att utföra. Eftersom bron bara har sex pelare så krävs det bara sex misslyckade slag för att förpassa de söta djuren till drunkningsdöden i det iskalla vattnet. Spelet skall enligt förpackningen lära små barn vikten av samarbete men lektionen vi lär oss liknar mer "every man for himself", eller så har tillverkaren gått lös på en awarness-kampanj om vår inverkan på den globala miljön. Oavsett intentionen så har vi aldrig lyckats rädda alla djur utan alltid hamnat i en situation där vi pratat med barnen om vilka djur som kan simma eller inte. Så, om du är syniskt lagd, eller vill skicka med dina barn ett budskap om att värden är en kall och hård plats så kan spelet vara en lämplig present, mycket nöje!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0