src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Pimp my Onigiri 3

Det var ett tag sedan jag lagade lite mat här, men med lite nya ingredienser kommer ny inspiration. Jag har kommit över lite olika sorters vinäger bland annat en umeboshi vinäger som förutom ume-plommon innehåller shiso-alg och havssalt. När riset är färdigt tillsätter jag en skvätt vinäger som har fått koka upp tillsammans med socker, som smaksättning till riset.
 
 
Nästa ingrediens är rödkål som i det här sammanhanget bara kommer användas för att ge färg åt anrättningen. Jag tog i all enkelhet ungefär en näve rödkål och kokade i tio minuter i ungefär en halvliter vatten. 
 
Efter att kålen avgett sin färg i vattnet lät jag riset svälla i det för att sedan kokas i det. Riset kan lukta lite av kålen under tillagningen, men får ingen smak alls. När riset var färdigkokt var det snarare lila än rosa, men när jag slog över vinägern ljusnade färgen. Efter detta rullade jag helt enkelt mina risbollar av det rosa riset, fyllda med umeboshi. För en lite utförligare beskrivning av detta steg kika här
 
Resultatet blir riktigt trevligt, ume-vinägern ger bollarna en riktigt trevlig karaktär och smaken blir förvånansvärt rik, speciellt som kontrast till mison. Vi får se om det blir några fler färg-kombinationer framöver.
F! Onigiri!
 
 

AVGN: The Movie

 
AVGN-POSTER-WEB-QUALITY
 
AVGN, eller Angry Video Game Nerd, är en karaktär skapad av av James Rolfe. Karaktären firar 10års jubileum i år och om man besöker cinnemassacre.com så finns alla episoder tillgängliga. I korthet går serien ut på att The Nerd spelar gamla spel, svär, blir irriterad och då och då råkar ut för tokigheter så som att bli besökt av figurer ur spelen. Har du missat serien, kila över och bränn några timmar. För några timmar sedan släpptes AVGN: The Movie lös digitalt på nätet, du hittar den som hyrfilm för 5 dollar på Vimeo, och eftersom jag ligger hemma förkyld och har sett fram emot denna film sedan James först berättade om den 2010, så har jag ägnat morgonen åt att se den.
 
Så, filmer är inget jag berört här tidigare, även om jag har funderat på det, men jag ska försöka sammanfatta lite av mina intryck. Filmen vidgar perspektivet från serien och visar lite mer av The Nerd, som att han jobbar i en TV-spelsbutik. Tidigt i filmen presenteras spelet E.T. (eller EEEE TEEE för att undvika juridiska komplikationer) som det spel nördens fans ständigt önskar att han ska spela, men som han vägrar göra något av. Tillsammans med den mytomspunna bakgrundshistorien om hur spelet ifråga fick företaget Atari att gå i graven och hur miljoner av spel grävdes ned i öknen vävs "legenden" ihop med både karaktären The Nerd och oss: fansen. Under filmens första halvtimme etableras bakgrundshistorien samt två nya karaktärer och så långt känns filmen ganska avlägsen serien på så sätt att formatet skiljer sig avsevärt från det hemmasnickrade Youtube-formatet, detta är en långfilm som utspelar sig i den verkliga världen, inte i en källare. Utan att avslöja för mycket så vävs historien om de begravda spelen samman med konspirationsteorier som Roswell och hemliga projekt från kalla kriget och ganska snart brakar allt lös i en galen, tokig, hyllning till både seriens fans, TV-spel och filmskapande.
 
Mängder av kända och okända Youtube-personligheter dyker upp samt Howard Scott Warshaw, skaparen av det legendariska spelet ifråga, och b-filmsskaparen Lloyd Kaufman som varit en inspiration för Rolfe. Mängder av nickar till spel och andra filmer finns insprängt men det som verkligen gör filmen till något speciellt är kärleken till filmskapande. Flörtarna med pajjig 50-tals sci-fi och monsterfilmer av typen Godzilla är tydligast och bär filmen, men här finns även referenser till Western, 90-tals sitcom, zombierullar och generisk 80-talsaction. När allting väl brakat lös känner man dessutom igen Rolfes stil med "bra b-effekter", alltså, trots att filmen innehåller mycket dataanimation så förlitar den sig ändå på praktiska effekter som miniatyrer och människor i monsterdräkter.
 
I slutändan får jag säga att filmen var ungefär vad man kan vänta sig. Mittensektionen kunde möjligen ha kortats ned lite till förmån för den första etablerande fasen, men egentligen spelar det ingen roll överhuvudtaget. Som film betraktat faller den på att alla skådespelare utom typ 5-6 är rena amatörer och för någon som inte är bekant med serien ter sig nog spektaklet förbryllande. Filmen ska förstås som en förlängning av serien och en hyllning till fenomenet AVGN och alla fans. Och, eftersom jag är ett fan till serien så lutar jag mig i ro bakåt och låter mig bli underhållen. 

Joggaren i rött

Anime.se är ett riktigt trevligt ställe att hänga på med mycket trevliga medlemmar som dessutom är riktigt kunniga. Lite då och då dyker det upp kreativa utmaningar och just nu pågår en skriv- och en bildutmaning. Anledningen att jag berör detta är framförallt att det varit lite för lugnt här på bloggen på sistone och att den tid jag normalt sett hade lagt här hamnade denna vecka på anime.se's skrivutmaning. Sååå, detta är aspolut inget röstfiske, speciellt som det är ett väldigt prestigelöst forum, utan bara en liten nick mot ett trevligt ställe att hänga på och lite utfyllnade här tills jag har något vettigt att komma med. Slå en kik på skrivutmaningen där det ev. kan finnas ett litet bidrag från undertecknad.

Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0
Matbloggstoppen