src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Dungeon of the Day

För ett tag sedan nappade jag på en kickstarter som förutom att den var billig utlovade rejält med innehåll. Namnet Dungeon of the Day avslöjar tanken bakom projektet, en karta per dag, i 111 dagar!
 
 
Kartorna har börjat trilla ut och distribueras via .pdf-filer från drivethrurpg till de som backade kickstartern. Pdf-filen är smart byggd med lager så att du kan plocka bort dörrar, möbler, numrering på rummen och så vidare ifall du vill. Efter att ha trollat ut filen från datorn via lämplig skrivare och efter lite meck med laminering, saxar och tejp så är verket färdigt att användas med valfritt spelsystem.
 
 
Kartan är detaljerad med möbler, kistor, gravmonument, altare, statyer och pelare och det tar inte lång stund innan en idé till ett äventyr tar form i huvudet när kartan ligger på bordet. Det finns en tanke bakom varje rum och område. Man kan nog anta att viss upprepning kommer äga rum innan kvoten på 111 kartor blivit färdig men jämfört med de flesta fasta spelplaner eller modulära-system är denna detaljrikedom ändå i överkant. Jag ser fram mot naturliga miljöer som skogar och fält i framtiden och det har även utlovats kartor med sci-fi-tema.
 
Om du missade kickstartern så kommer kartorna ändå gå att köpa en och en, hur är dock inte klart än. Är du nyfiken så kika på Megatongames hemsida där det finns mer information om projektet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0