src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Amnesia Labyrinth 1-2

 
 
Efter att nyligen ha plöjt igenom Death Note så känns inte Souji Kushiki, huvudpersonen i Amnesia Labyrinth, så värst främmande. Likt Light Yagami är han duktig i skolan både som atlet och i de akademiska ämnena och ganska snart är han inblandad i en historia med märkliga mord.
 
Vi får veta att Souji flydde sitt hem efter att någonting hänt mellan honom och hans systrar och att han nu har kommit tillbaka hem efter en tid. Systrarna Harumi, Youko, och Saki beter sig minst sagt underligt och agerar utmanande och manipulativt gentemot Souji. När Souji anländer till skolan märker han att de flesta pratar om tre mord som ägt rum under sommaren, mord på elever. Sasai, en minst sagt energisk tjej, visar Souji runt på skolan och när morden kommer på tal berättar hon att hon håller på med en egen utredning och ber att få hjälp av Souji.
 
Med en gång misstänker Souji sina systrar, han försöker även hålla sin nya dambekant hemlig för sina systrar för att hon inte ska bli indragen i något. Incestuösa spänningar, en försvunnen bror och ganska långa sekvenser då ingenting egentligen händer bidrar alla till att skapa en tryckande stämmning där alla verkar ruva på hemligheter och ha skelett i garderoben. Stilen på teckningarna är studtals ganska skissartad med grova streck vilket jag tycker passar stämmningen och det låga tempot antyder att något omvälvande lurar runt hörnet. Jag hade gärna skrivit att jag återkommer med mer nästa vecka, men det gör jag inte av den enkla anledning att fler volymer inte publicerats. Mer skräck kommer det dock bli, ett bra tag framöver till och med.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0