src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Micro block - Mario

 
 
Till att börja med så ska vi reda ut begreppen. Igår skrev jag om systemet Diamond blocks från företaget Loz, idag är det systemet Micro block från BOYU som gäller. Förpackningarna har vissa likheter, som ni ser, och bitarna är lika stora, så gissningsvis är det ett uppköp eller en rebranding i farten. Strunt i det, vidare till bygget.
 
Något jag inte nämnde så mycket om igår var hur själva byggprocessen gick till, eller hur instruktionerna var utformade. Till att börja med så är det bara "standard"-bitar, d.v.s. fyrkantiga bitar med olika antal pluttar. Själva byggandet efterliknar skulpterande på så sätt att de kantiga bitarna används för att efterlikna organiskt rundade former. Har du spelat Minecraft eller pysslat med pixlar så vet du vad jag pratar om. 
 
Instruktionerna visar inte vad du ska göra steg för steg utan ger dig ett tvätsnitt av varje lager att arbeta utifrån. Vissa steg är ordentligt pilliga och man behöver ha ett visst mått av 3D-tänk för att passa ihop de olika färdigbyggda sektionerna. Det här kräver koncentration och lite tankeverksamhet och slutresultatet blir riktigt trevliga figurer som lämpar sig bättre som prydnad än för lek. Om du söker efter Micro block på Amazon eller liknande finns det gott om figurer från olika filmer och annat samt kända byggnader från hela världen. Ge det en kik. 
 
 
Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0