src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Pappas Pärlor Game Boy

 
För ett tag sedan skrev jag om Japon.se och hur de i sammarbete med Improved by Me pimpade ett Game Boy som såldes för att dra ihop lite pengar till välgörenhet. Under Musikhjälpen 2015 var Japon med igen med en ny uppsättning Game Boys av trevliga kreativa konstnärer.
 
 
Den utan tvekan fräsigaste designen kom från Johan Karlgren, mer känd som Pappas pärlor. Om ni har missat hans prylar så bör ni omedelbums kika in hans Instagram-konto som är fyllt med pixel art förfärdigat av pärlor. Förutom att det finns mängder av trevliga projekt att kika på så finns det även lite tutorials och annat smått och gott ifall inspirationen faller på för att skapa egna prylar. Mellan raderna skymtar även tankar beträffande genus och andra engagerande sociala frågor.
 
 
Så om vi tar en titt på Game Boyet i fråga så är den modifierad att föreställa ett 8-bitars NES uppkopplad till en gammal TV. Att fatta den klassiska kontrollen känns tryggt och ganska snart frågar högra handens tumme varför A- och B-knapparna inte var vinklade även på förlagan. Notera antennerna och det syntetiska statisk-elektricitet-dammet kring skärmen.
 
 
Designen fortsätter på baksidan där bakstycket är målat att likna det dammiga bakstycket från en tjockTV. Kort sagt är enheten mycket trevlig både med avseende på skaparen, omständigheterna den tillkommit under och själva utförandet.
 
 
Tack Japon, tack Pappas pärlor och tack Musikhjälpen för denna "pärla" i min handhållna familj. Jag ser fram mot fler liknande projekt i framtiden.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0