src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Diamond blocks - Yoshi

 
I julas hade tomten med sig två olika byggsatser i vad som enklast beskrivs som mini-lego, en av dem var en Mario-figur som såg lite ensam ut på hyllan. Så ... dags att ge honom lite sällskap. 
 
Dagens bygge är Marios polare Yoshi. De små bitarna erbjuder redan från början en utmaning med tanke på hur pilligt det är och dessutom är denna modell extra besvärlig då de olika lagren inte nödvändigtvis binder samman nedanstående lager. Gång på gång sitter jag alltså med en liten samling lösa delar som istället för att sitta ihop glider isär eller rent av hänger i luften i ritningens logik. Med andra ord krävs här ett visst planerande av byggaren och en inre mental karta för hur bitarna hänger ihop för att det hela ska lösa sig. Några gånger under bygget är de olika lagren osymetriska vad beträffar storleken på bitar, så det är lätt att tappa bort sig eller göra misstag. Pilligt, utmanande och underhållande.
 
Slutresultatet blir en mycket trevlig figur med organiskt rundade former. Storleksförhållandet till Mario-figuren är lämpligt och detaljerna, alltså färgskiftningar och annat gör sig ovanligt bra och ter sig naturligare än hos Mario, notera t.ex. kinderna eller taggarna på ryggen. Frågan är dock, kan Mario sitta på Yoshis rygg, bäst att pröva:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0