src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Bera loves candy 3.3

 
Sushi, är gott! Men det visste ni redan, så ... hemlagad godis-sushi kanske kan vara lite nytt och fräsigt. Från Happy Kitchen blir det idag popin-sushi.
 
 
Liksom i tidigare popin-cooking-paket ligger alla ingredienser förpackade i pedagogiskt färgkodade påsar. Ett tråg med olika fack och en pipett medföljer också, och instruktioner på japanska. Japansk löptext är fortfarande inte min starkaste gren, men hey-ho.
 
 
Det första steget är att blanda pulver och vatten till tamago (omelett) och maguro (tonfisk) i de två formarna i mitten då de behöver någon minut för att stelna. I formen till höger har ett enkelt slätt pulver tillsammans med vatten på något mystiskt sätt förvandlats till fluffigt lättformat ris. Det skummaste är dock kvar ute till vänster.
 
 
Efter att ha blandat ihop en apelsinröra i det minsta tråget droppas röran i det övre trågett där ett pulver med mystisk doft blandats med vatten till en klar lösning. Dropparna får genast en geléartad yta och förvandlad på ett ögonblick till ikura (rom).
 
 
Riset formas till maki-kuddar och ingredienserna placeras ovanpå. Sist appliceras ytterligare en blandning som får utgöra soya. Bitarna ser trevliga ut, men de är ingen enastående smakupplevelse. Tamago, ikura, maguro och soya har alla spännande konsistens och en ganska mild smak av olika frukter. Riset känns istället ovanligt syntetiskt i munnen och det närmaste jag kan komma på smakmässigt är sånna där blå/rosa-sura nappar. Jag tror att anrättningen hade smullit högre om den tillagats på riktigt ris. Men, i slutändan är det för mecket och joxet man köper popin-cocking-prylar, inte för smaken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0