src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Sailor Moon

 
Sailor Moon är ett 90-talsfenomen som började som manga, tog klivet över till anime och fick en hel drös med spel till Sufami. Ungefär så långt har jag hängt med, sedan dess har det blivit hopplöst dålig live-action och nya projekt. Den korta versionen av handlingen är att ett gäng tonårsflickor får veta att de är utvalda att bli hjältinnor och med hjälp av nyvunnen kraft och teamwork slåss de mot demoner. Serien fick en riktigt bra dubb till svenska och gick på TV här under två säsånger, väl värt att kolla in. 
 
 
Till att börja med är det värt att notera den led-upplysta basen som möjliggör att hjältinnorna poseras tillsammans, som under introsekvensen till orginalserien.
 
"En liten tjej med jättelånga flätor ..."
 
Sen kan vi titta lite närmre på Sailor Moon. Huvudet är chibbifierat men i övrigt har kroppen ganska naturliga, nätta, proportioner. Detaljnivån är hög, med transparenta block som representation för smycken och ögon. Notera särskilt de långa flätorna och stenarna i håret. Flera gånger under bygget ledde små missöden till att detaljer lossnade och föll av, men slutresultatet blir en figur som tillåter viss posering och som definitivt är snäppet vassare än någon figur jag stött på tidigare.
 
"Bubbel-spraaaay ..."
 
Nästa hjältinna, enligt seriens kronologi, är Mercury. Det som skiljer modellerna åt är färgerna och frisyrerna, och med tanke på att Mercury har den enklaste frisyren så är här inte mycket att tillägga, notera vänster ben som vridits något i poseringssyfte. 
 
"Eldsjääääääl!"
 
Sist har vi Mars, som utan tvekan är den häftigaste hjältinnan, i alla fall i animen, i mangan är hon bara mystisk. I bygg-beskrivningen saknades ett lager av hennes hår så det krävdes lite frifräsande för att få ihop figuren och frisyren blev i slutändan något mindre välordnad än förlagan, men det går bra det med. Det syns inte riktigt på bilderna med frisyrerna är osymetriska, vilket skapar betydligt mer "liv" hos figurerna. Det är två hjältinnor kvar att bygga för att spegla serien, men de tre första är ju häftigast, så jag får återkomma med de två andra när de blir färdiga.
 
Vi avslutar med introt till den nyaste serien, som jag inte hunnit se, men introt har gått varmt i högtalarna. Framfört av Momoco, som jag nämnt tidigare.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0