src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Time Stranger Kyoko

 

Time Stranger Kyoko är en serie på tre böcker inom genren shoujo-manga, som helt enkelt är manga riktad mot tjejer snarare än shounen manga som är riktad mot killar. Av förklarliga skäl läser jag mest den sistnämnda gruppen men jag försöker bredda uttrycket här en aning.

 

Kyoko är en ung tjej som försöker leva ett normalt liv bland kamraterna i skolan. Vad hennes kamrater inte vet är att hon är prinsessa över hela jorden och att både klassens lärare samt en av de andra eleverna är hennes livvakter. Det stora samtalsämnet i skolan är den nära förestående ceremonin då prinsessan för första gången skall visa sig offentligt, Kyoko är dock inte särskilt road av samtalen för hon vill nämligen inte vara prinsessa, hon är nöjd med sitt liv som det ser ut.

 

När hon några dagar innan ceremonin pratar med kungen om sin ovilja att vara prinsessa presenterar han en utväg för henne. Om Kyoko kan väcka sin sovande tvillingsyster Ui kan systern anta rollen som prinsessa i hennes ställe. För att göra detta får Kyoko Tid och Rums-stenen som, om hon kan få stenen att erkänna henne som sin mästare, hjälper henne att finna ytterligare tolv stenar med vars hjälp hon kan väcka sin syster.

Kyoko och den sovande Ui (Bilder hämtade från Arina Tanemura Wiki)

En central ingrediens i berättelsen är kiritos, människor som har fått sitt DNA sammanflätat med det från en växt eller ett djur. Kyokos båda livvakter är kiritos med drak-DNA i sig och en av Kyokos klasskamrater är en blom-människa som kan dansa otroligt vackert. Snart anar Kyouko att de stenar hon är på jakt efter förvaltas av ledarna för respektve kirito-folk, men för att krångla till det lite finns det även demon-människor med en inneboende ondska som hamnar i hennes väg.

 

En av titelbilderna, som tagit mellan 15-20 timmar att färdigställa

När Kyoko äntligen blivit bekväm i sin roll som Time Stranger och börjar få koll på hur det är att vara hjältinna väcks plötsligt tvivel hos henne när hon först anar att hon inte alls är prinsessa, inte har någon koppling till kungahuset utan istället har demon-DNA i sig, och därför är en av de fiender hon kämpar mot...

 

At the end of the day tycker jag att serien är långdragen och trälig. Ungefär som i .hack så händer det ingenting, jag hänger inte riktigt med på vem som säger vad och oftast har jag ingen aning om varför hjältinnan är glad eller ledsen. "Tjej-manga" följer helt enkelt andra konventioner än "kill-manga" och jag har inte knäckt koden än. Det jag kan säga om serien är att den jämfört med viss annan manga helt saknar erotisk spänning utan enbart kretsar kring romantik. De romantiska relationerna är inte heller av nöden heteronormativa vilket skapar unika och intressanta plot-twists, men det var inte värt att traggla sig genom tre böcker för det. Nu behöver jag läsa lite action.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0