src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Ramen

 
Nudlar har jag ätit min beskärda del av genom åren, det ryktas att japan undgick ekonomisk kollaps på 90-talet tack vare mina matvanor. När jag tillagat nudlar har jag gjort det med en slags hybridteknik med influenser från det italienska köket, förvisso med gott resultat men inte särskilt genuint. På senare tid har jag försökt med en mer genuin metodologi, så, låt mig ge er en kort guide över hur man tillagar ramen.
 
1. Börja med att förbereda ingredienser, ju fler ju bättre. Det går inte åt mycket av varje ingrediens så det är en fördel om du lagar till fler än dig själv. Här följer en lista med förslag på ingredienser.
 
Rädisor - lättare att hitta än rättikor, och har mer smak i sig.
Bambuskott - smakar lite som kiss men känns genuina.
Salladslök - hacka fint och använd som strössel.
Chili - hacka fint och använd som strössel, men kanske i lite mindre mängd.
Svamp - skär tunt, ju tunnare skivor ju bättre.
Tofu - nödvändig ingrediens för att rätten ska bli lite matig. Skär i lite tjockare skivor och stek.
Kokt ägg - lite läskigt att äta när det är blött, lite som ett öga kan man säga, men gott.
Stekt ägg - en personlig favorit, blanda med fördel i lite hot sauce i ägget medan det steker t.ex. den gröna tabascon.
 
2. Nu lägger du i nudlarna i vattnet och kokar upp en andra gryta med vatten. Vanliga snabbnudlar för 3:- paketet funkar utmärkt. De flesta nudlar behöver inte koka, det räcker med att vattnet kokar upp, rör om och stäng av plattan. Med den andra grytan nykokat vatten tar du nu och blandar buljong. Du ska alltså inte blanda buljongen av vattnet nudlarna kokat i, detta är nämligen fullt av stärkelse som du bör undvika om du inte vill få skinn på din tallrik.
 
3. Ta en tallrik, portionera upp nudlarna på botten av tallriken och häll på buljong tills det täcker nudlarna. Fördela sedan ingredienserna ovanpå nudlarna och fyll vid behov på med en skvätt buljong. För lite extra fart på rätten kan du skvätta på lite soya eller teriyakisås i mitten av tallriken.
 
4. Ät!
 
 
Om man inte är vegeterian finns det en hel del andra ingredienser att pröva, men det får ni göra själva. Rätten blir ett slags mellanting mellan soppa och sallad med mycket smak från de råa grönsakerna. Man blir inte proppmätt men håller sig trots det ett bra tag fram till nästa måltid. Denna rätt är perfekt sommarmat, pröva snarast.

Kommentarer
Postat av: sessy

sär skrivning!

Svar: prffft...
Bera

2012-06-21 @ 20:20:36
URL: http://sjomajlin.blogg.se
Postat av: Joakim

Ser gott ut måste testas :)

Svar: absolut, återkom gärna med resultat!
Bera

2014-06-13 @ 10:56:28
Postat av: Joakim

Ser gott ut måste testas :)

2014-06-13 @ 10:56:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0