src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Mochi

 
Sen sist har jag lyckats misslyckas med fler satser mochi och kommit fram till att det här är en otroligt känslig process, men, sista laddningen blev bra och här följer receptet.
 
1. Blanda 3,5 dl rismjöl (varianten som heter glutinous) med 2,5 dl vanligt vitt socker och 3,5 dl vatten. Smeten kommer bli vattnig och det är lätt att det bildas klumpar så rör ordentligt. Istället för vatten kan man använda fruktjuice eller kokosvatten, här har jag använt mig av litchijuice.
 
2. Tillsätt några droppar risvinsvinäger och några droppar matolja.
 
3. Häll smeten i en form så att du får ett djup på 1,5 cm.
 
4. Täck med gladplast, men lämna en liten öppning, och kör den ca 10 min i mikrovågsugnen. Här krävs det lite fingertoppskänsla för att avgöra om smeten är färdig, Om den bubblar och reser sig rejält men sjunker ihop så fort du stänger av ugnen börjar det närma sig. Antagligen kommer det ta några misslyckade satser innan du vet hur länge smeten ska köras i just din mikro.
 
5. Låt smeten svalna. Om den när den har kallnat fortfarande är klabbig när du petar på den kan du skicka in den någon minut till.
 
6. Blanda 1dl vitt socker med 0.5dl majsstärkelse eller potatismjöl. Tillsätt även en nypa salt.
 
7. Lossa massan ur formen och vänd den i pudret från punkt 6, skär sedan massan i lagom stora bitar med en plastkniv och servera.
 
Mochin ska sedan förvaras i rumstemperatur tills den är uppäten, ställer du den i kylen blir den för hård, lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0