src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Svart sojamjölk

 
De sojabönor vi får tag i här borta i väst är framförallt den gula sojabönan och den gröna edamame. I kylhyllan finns en lång rad sojabaserade ersättningsprodukter till mejerivaror som framförallt baseras på den gula bönan, gemensamt för dessa produkter är att de har en lätt bismak av, ja, sojabönor. En del tycker om smaken, en del lyckas bortse från den men ofta får sojamjölkprodukter en lite fadd ton som är svår att bortse från. En vacker dag kommer vi till hur man gör egen sojamjölk, men idag vill jag tipsa om färdig sojamjölk, gjord på svarta sojabönor.
Den svarta sojabönan har till skillnad från den gula en ganska mild sojabönssmak, just den här drycken är en aning utspädd med vatten och lätt sötad med rörsocker. Frisk, törstsläckande och faktiskt förvånansvärt nyttig. Så, om du har smakat sojamjölk och inte var helt övertygad, ge gärna den svarta sojabönan en chans om du springer på den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0