src="https://static.blogg.se/shared/js/script.js">

Ångkokare

Om ni kikar på bilden här ovanför, alltså symbolerna längs upp i den blå rutan, så föreställer de en björn som håller en kopp sake i ena handen och en ångkokare i den andra. Kanske inte så värst tydligt om man inte vet att det är det man tittar efter, men så är det, och trots att jag använt loggan ett tag är det inte förens nu som jag fått tag i en traditionell bambu-ång-kokare.
 
 
Ångkoken består av tre delar, två "fat" och ett lock, som monteras ihop och placeras över en gryta med kokande vatten. Ångan stiger upp genom de olika lagren och ser till att det du lagt där blir ordentligt tillagat, men att mineraler, smakämnen och vitaminer inte försvinner. Dessutom avger bambun en del smak, och om man vill kan man tillsätta smakrika örter till det kokande vattnet.
 
Det är inte svårt att bränna fingrarna av sig, men det är det värt. Jag hade i några lime-blad i vattnet och tillsammans med en-trä-tonerna från bambun gav de grönsakerna en fantastisk smak.
De ångade grönsakerna passade utmärkt till en skål gyūdon, och till efterrätt blev det några bitar kokos-mochi.
Använd grundreceptet på mochi men använd kokosvatten som vätska och vänd bitarna i riven kokos innan servering, mums.
 
 

Kommentarer
Postat av: mamma

det såg gott ut, när blir man bjuden?

2012-10-01 @ 18:07:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen RSS 2.0
RSS 2.0